Veelgestelde vragen

Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen over Shopify Audiences.

Doelgroepenlijsten beheren met Shopify Audiences

Kan ik bepaalde klanten uitsluiten uit mijn doelgroepenlijsten?

Om privacyredenen kun je geen informatie vinden over de identiteit of contactgegevens van klanten die in een doelgroepenlijst zijn opgenomen. Om dezelfde redenen kun je ook geen klanten toevoegen aan of uitsluiten uit een specifieke doelgroepenlijst.

Hoewel je geen klanten kunt toevoegen aan of uitsluiten uit specifieke doelgroepenlijsten, kun je ze wel uit alle doelgroepenlijsten uitsluiten. Gebruik hiervoor de instellingen bij Klanten kunnen zich afmelden in de Shopify Audiences-app.

Kan ik zien welke andere merchants Shopify Audiences gebruiken?

Nee. Shopify maakt niet bekend niet welke merchants welke van onze producten, waaronder Shopify Audiences, gebruiken. Zo blijft hun privacy beschermd.

Kan ik concurrenten uitsluiten van het gebruik van mijn gegevens voor hun doelgroepenlijsten?

Om privacyredenen maakt Shopify niet bekend welke merchants Shopify-producten gebruiken, zoals Shopify Audiences. Als je Shopify Audiences gebruikt, worden de gegevens die je bijdraagt gebruikt om andere deelnemende merchants te helpen. Je hebt geen toegang tot informatie over andere merchants of hun klanten, zoals hun namen.

Zijn er vereisten voor de configuratie van advertentiecampagnes om Shopify Audiences te gebruiken?

Nee, je kunt je advertenties op elke gewenste manier configureren.

Moet ik de conversie-API in Meta inschakelen om Shopify Audiences te kunnen gebruiken?

Nee, de conversie-API is niet vereist om Shopify Audiences te gebruiken.

Shopify Audiences en privacy

Hoe kan ik de privacy van mijn klanten respecteren?

Je kunt alleen gegevens delen die je gebruikt voor Shopify Audiences als je alle toepasselijke machtigingen en toestemmingen hebt verkregen, zoals vereist door de toepasselijke wetten en sectorrichtlijnen. Meer informatie over gegevens en privacy bij Shopify Audiences.

Is het nodig om mijn privacybeleid bij te werken of de mogelijkheid om zich af te melden te bieden?

Als je besluit om deel te nemen aan Shopify Audiences, is het mogelijk nodig om je privacybeleid bij te werken. Aangezien de privacywetgeving verandert en nieuwe privacywetten worden uitgevaardigd, kun je je juridisch team of een deskundige op het vlak van privacywetgeving raadplegen voor juridisch advies. Shopify kan geen juridisch advies verstrekken over het privacybeleid van je winkel. Hier vind je meer informatie over de naleving van de privacywetgeving in de Verenigde Staten en Shopify Audiences.

Verbinding maken met het advertentieplatform in de Shopify Audiences-app

Hoe schakel ik over naar een Meta-werkaccount?

Als je wilt overschakelen naar een Meta-werkaccount doorloop je de volgende stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Shopify Audiences.

3. Klik op App openen.

4. Ga naar de instellingenpagina van Shopify Audiences en selecteer Meta.

5. Optioneel: Als je zakelijke Meta-account meer dan één advertentieaccount heeft, is het een goed idee om het gekoppelde advertentieaccount te noteren.

6. Op de kaart Zakelijk Meta-account klik je op Opnieuw starten om je account los te koppelen.

7. Klik op Verbinden om verbinding te maken met je Meta-werkaccount en klik op Doorgaan.

8. Selecteer het zakelijke Meta-account en advertentieaccount die eerder waren verbonden.