PayPal meerdere valuta's

Als je met Shopify Payments in meerdere valuta's verkoopt, kun je betalingen in meerdere valuta's accepteren van klanten die PayPal gebruiken. Wanneer de klant met PayPal voor een bestelling betaalt, geven zowel de PayPal- als de Shopify-checkout de valuta van de klant weer. Ook worden alle terugbetalingen aan de klant afgehandeld in de valuta van de klant.

Elke bestelling met meerdere valuta's met PayPal moet worden geaccepteerd voordat deze wordt gemarkeerd als betaald en klaar is voor verzending. Je betaalbewijs van PayPal bevat informatie over wisselkoersen en toeslagen.

Meerdere valuta-instellingen wijzigen in PayPal

In je PayPal-instellingen kun je een van de volgende opties kiezen voor bestellingen in meerdere valuta's:

• Accepteer automatisch alle bestellingen
  • Controleer en accepteer of weiger elke bestelling handmatig
  • Weiger alle bestellingen in meerdere valuta's

Je moet standaard elke bestelling in meerdere valuta's handmatig controleren en accepteren in PayPal. Als je besluit een bestelling te weigeren, kan de koper niet afrekenen en ontvangt hij/zij een foutmelding waarin staat dat je zijn/haar valuta niet accepteert. Selecteer in je PayPal-instellingen alle bestellingen automatisch accepteren om te voorkomen dat je elke bestelling handmatig moet controleren.

Voor meer informatie over het wijzigen van je instellingen in PayPal, raadpleeg je Buitenlandse betalingen accepteren met je PayPal Business-account

Valuta's die door PayPal worden geaccepteerd

Voor een volledige lijst met door PayPal geaccepteerde valuta's raadpleeg je Ondersteuningslijst voor meerdere valuta's