Cryptovaluta

Cryptogeld is een vorm van digitale of virtuele valuta die rechtstreeks van persoon tot persoon via internet kan worden overgedragen. Cryptogeld biedt de volgende voordelen voor merchants:

• Snelle transacties
  • Lage administratiekosten
  • Geen terugboekingen
  • (Inter)nationale transacties
  • Betalingsconversie naar alle valuta's zoals USD of CAD.

Cryptovaluta's zijn minder stabiel dan traditionele valuta's. Overleg met je accountant over de beste manier om met cryptovalutabetalingen om te gaan.

Schakel een of meer van de volgende aanvullende betaalmethoden in op de pagina Betalingen in het gedeelte Instellingen van het Shopify-beheercentrum om cryptovaluta's te accepteren:

• Solana Pay accepteert USDC en biedt een ingebouwd loyaliteitsprogramma voor je klanten. Solana Pay vereffent voor een zeer gering bedrag transacties in minder dan een seconde. Zie deze installatie-instructies als je hulp nodig hebt.

• Crypto.com accepteert meer dan 20 cryptovaluta's, waaronder Bitcoin, Ethereum en Dogecoin. Raadpleeg deze installatie-instructies voor extra hulp.

• BitPay accepteert 14 cryptovaluta's, waaronder Bitcoin, Bitcoin Lightning, Ethereum en Dogecoin verrekend in USD. Lees deze installatie-instructies voor extra hulp.

• DePay accepteert liquiditeitstokens op gedecentraliseerde exchanges voor verschillende blockchains, zoals Solana, Ethereum, Polygon en Base. DePay is een peer-to-peer betalingsgateway die gebruik maakt van slimme contracten voor een directe conversie van valuta. Raadpleeg deze installatie-instructies voor extra hulp.

• OpenNode accepteert Bitcoin en Bitcoin Lightning verrekend in Bitcoin of fiat.Raadpleeg deze installatie-instructies voor extra hulp.

• Strike accepteert Bitcoin Lightning verrekend in USD. Raadpleeg de installatie-instructies van Strike voor extra hulp.

• In Lunu worden Bitcoin, Ethereum, USDT, USDC, BNB, XRP en TRX geaccepteerd, afgerekend in USD, EUR, GBP en meer dan 70 andere fiat-valuta's. Lunu bevindt zich in Europa. Raadpleeg deze installatie-instructies voor extra hulp.

• In Bit2Me Commerce worden verschillende cryptovaluta's geaccepteerd, waaronder Bitcoin, Ethereum, Tether en meer.Bit2Me bevindt zich in Spanje en directe conversoie naar fiat-valuta is mogelijk. Raadpleeg deze installatie-instructies voor extra hulp.

• In IBEX Pay worden Bitcoin Lightning met kantoren in de VS, Mexico, El Salvador en Guatemala geaccepteerd en de volgende dag in fiat-valuta berekend.Raadpleeg deze installatie-instructies voor extra hulp.

Nadat je een betaalmethode hebt ingeschakeld die cryptovaluta's ondersteunt, kun je alle cryptovaluta's accepteren die door hun service worden ondersteund.

Mogelijk worden er nog steeds transactiekosten van derden in rekening gebracht voor betalingen die via deze gateways zijn verwerkt. Raadpleeg het Shopify-abonnement van je winkel voor de hoogte van de in rekening gebrachte kosten.

Het inschakelen van een extra gateway heeft geen invloed op je bestaande gateways. Als je problemen hebt met de registratie of betalingen voor een cryptovalutagateway, kun je contact opnemen met het ondersteuningskanaal voor die cryptovalutagateway.

Als gevolg van langere verrekeningstijden kunnen cryptovalutatransacties overselling veroorzaken bij flash sales. Gebruik een directe betaalmethode zoals Shopify Payments voor de beste flash salesprestaties.

Er zijn geen automatische terugbetalingen voor cryptovalutabetalingen via Shopify. Je kunt betalingen handmatig terugbetalen via je betalingsgateway.