Canada Postin laskemien toimituskulujen aktivoiminen

Voit yhdistää Canada Post -tilisi Shopify Adminiin. Kun olet yhdistänyt tilisi, voit näyttää Canada Postin laskemat toimituskulut kassalla ja ostaa Canada Post -lähetystarroja suoraan Shopify Administa. Voit käyttää suoraan Canada Postin kanssa neuvottelemiasi alennettuja toimituskuluja.

Canada Postin laskemien toimituskulujen vaatimukset

Jotta voisit aktivoida Canada Postin laskemat toimituskulut, sinun on täytettävä seuraavat vaatimukset:

• Sinulla on oltava oma Canada Post -tili.
  • Kauppasi käytössä on oltava Advanced Shopify- tai Plus-sopimus. Jos käytät Shopify-sopimusta, voit lisätä tämän ominaisuuden kuukausimaksua vastaan tai siirtyä kuukausilaskutuksesta vuosilaskutukseen. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä Shopify-tukeen.
  • Kaupallasi on oltava Kanadassa sijaitseva jakelupaikka.

Vaihe 1: Yhdistä Canada Post -tili

Aktivoidaksesi Canada Postin laskemat toimituskulut sinun täytyy yhdistää Canada Post -tilisi Shopify adminiisi.

Tee näin:

1. Kirjaudu sisään Canada Post -verkkosivustolle käyttämällä Canada Post -tilisi käyttäjätunnusta ja salasanaa. Jos sinulla ei vielä ole tiliä, klikkaa Rekisteröidy nyt.
  2. Kopioi Aloitus-sivulla käyttäjätunnus ja salasana, jotka näkyvät API-avaimet-taulukon Tuotanto-kohdassa. Löydät ne avaimen numerosta. Avaimen numero sisältää kaksi osaa, jotka erotetaan merkillä :. Ensimmäinen osa on käyttäjätunnuksesi ja toinen osa salasanasi. Älä sisällytä :-merkkiä, kun kopioit käyttäjätunnuksesi ja salasanasi.
  3. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Lähetys ja toimitus.
  4. Lisää Kuljetuspalvelun tilit -osiossa kuljetuspalveluksi Canada Post:

• Jos et ole lisännyt yhtäkään kuljetuspalvelun tiliä, klikkaa ensin Yhdistä kuljetuspalvelun tili ja klikkaa sitten Canada Postin vieressä Yhdistä tili.
    • Jos olet jo lisännyt kuljetuspalvelun tilin, klikkaa ensin Hallinnoi kuljetuspalveluja ja klikkaa sitten Canada Postin vieressä Yhdistä tili.
  5. Syötä Yhdistä Canada Post -valintaikkunassa tilisi tiedot (mukaan lukien käyttäjätunnus ja salasana, jotka olet kopioinut Canada Post -tililtäsi).

6. Klikkaa Tallenna.

Jos kaupassasi käsitellään suuri määrä tilauksia, pyydä API-pyyntörajan nostoa Canada Postilta. Oletusarvoisesti Canada Post API tekee tarjouksia vain enintään 20 toimituskulusta minuutissa. Jos Canada Post hyväksyy API-pyyntörajan korotuspyynnön, tilisi voi noutaa jopa 400 toimituskulua minuutissa.

Vaihe 2: Kuljetuspalvelun laskemien toimituskulujen testaaminen

Kun olet yhdistänyt kolmannen osapuolen kuljetuspalvelun Shopify adminiin, voit testata tilisi integraatiota ja esikatsella Shopify adminissa tiettyjen pakettityyppien ja eri kokoisten pakettien ja määränpäiden laskettuja toimituskuluja.

Testauksen aikana näytettävät toimituskulut ovat esimerkkihintoja, ja ne saattavat poiketa asiakkaille kassalla näytettävistä toimituskuluista.

Vaihe 3: Kuljetuspalvelun laskemien toimituskulujen asettaminen

Aseta Canada Postin laskemat toimituskulut, jotta ne näkyvät asiakkaillesi kassalla.

Canada Post -toimitusluettelot

Jos sinulla on sopimustili Canada Postissa ja yhdistät tilisi ja ostat tarroja käyttämällä omaa sopimusperusteista tiliäsi, sinun on toimitettava luettelo Canada Postiin.

Luettelon luominen tarkoittaa sitä, että kun jätät lähetyksesi, Canada Post voi skannata yhden viivakoodin luettelostasi vastaanottaakseen lähetyksesi sen sijaan, että skannaisi kunkin lähetyksen erikseen.

Kaikissa lastiluettelon lähetystarroissa on oltava sama lähettäjän osoite ja toimituspäivä.

Jos et voi lisätä lähetystarraa, jossa on mennyt toimituspäivä, sinun on mitätöitävä lähetystarra ja ostettava uusi tarra, jossa on oikea toimituspäivä.

Lastiluettelon luominen

Voit luoda lastiluettelon suoraan Tilaukset-sivulta tai käyttämällä Toimitusten lastiluettelot ‑sovellusta.

Kun luot lastiluettelon, siihen lisätään tarrat, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

• seuranta sisältyy tarraan
  • lähetyspäivä on päivä, jolloin luot lastiluettelon
  • tarraa ei ole lisätty toiseen luetteloon

Välttääksesi ongelmia useiden toimitusluetteloiden kanssa, sinun kannattaa luoda toimitusluettelo päivän päätteeksi ennen käyntiä USPS:llä.

Tee näin:

1. Luo uusi luettelo käyttämällä jotakin seuraavista vaihtoehdoista:
    • Shipping Manifests -sovelluksesta:
      1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Sovellukset > Toimitusluettelot.
      2. Klikkaa Luo toimitusluettelo.

- Tilaukset-sivulta: 1. Siirry Shopifyn Admin-sivulta kohtaan Tilaukset. 2. Klikkaa Lisää toimintoja > Luo toimitusluettelo.

1. Valitse jakelupaikka. Kaikki jakelupaikan käytettävissä olevat lähetystarrat lisätään lastiluetteloon.
  2. Klikkaa Luo toimitusluettelo.
  3. Klikkaa Tulosta toimitusluettelo.

Tulosta toimitusluettelo uudelleen

Voit tulostaa luettelon uudelleen kuuden kuukauden sisällä luettelon luomisesta.

Tee näin:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Sovellukset > Toimitusluettelot.
  2. Napsauta luetteloa, jonka haluat tulostaa uudelleen.
  3. Klikkaa Tulosta toimitusluettelo.

Deaktivoi Canada Postin laskemat toimituskulut

Jos et enää halua käyttää Canada Postin laskemia toimituskuluja, sinun on katkaistava kuljetuspalvelun tilin yhteys Shopify Administa Canada Postiin.

Tuen saaminen

Jos sinulla on ongelmia Canada Post -tilisi asennuksen kanssa, voit ottaa yhteyttä Canada Postiin siirtymällä Canada Postin tukisivulle.