Shopifyn hallinnoimien verkkotunnusten siirto toiseen kauppaan tai verkkotunnuspalveluun

Jos sinulla on Shopifyn hallinnoima verkkotunnus ja haluat käyttää sitä toisella sivustolla, voit siirtää verkkotunnuksen toiseen Shopify-kauppaan tai toiseen verkkotunnuspalveluun. Jos haluat deaktivoida kauppasi tai Shopify-tilisi ja jatkaa Shopifyn hallinnoiman verkkotunnuksesi käyttöä, sinun on siirrettävä verkkotunnuksesi ennen kauppasi deaktivoimista.

Shopifyn hallinnoiman verkkotunnuksen siirtäminen toiseen Shopify-kauppaan

Voit siirtää Shopifyn hallinnoiman verkkotunnuksen yhdestä kaupasta toiseen Shopify-kauppaan Verkkotunnukset-sivulta. Kun siirrät verkkotunnuksen, sähköpostin edelleenlähetysosoitteet, DNS-tietueet ja aliverkkotunnukset siirretään verkkotunnuksen mukana.

Vain kaupan omistaja ja ne henkilöstön jäsenet, joilla on Siirrä verkkotunnus toiseen Shopify-kauppaan -oikeus, voivat siirtää Shopifyn hallinnoiman verkkotunnuksen. Jos haluat vaihtaa sähköpostiosoitteen, johon saat siirtoa koskevan sähköpostin, päivitä kaupan sähköpostiosoite ennen kuin jatkat.

Tee näin:

1. Siirry Shopify Administa kohtaan Asetukset > Verkkotunnukset.
  2. Klikkaa Verkkotunnukset-osiossa sen verkkotunnuksen nimeä, jonka haluat siirtää.
  3. Klikkaa Verkkotunnuksen asetukset > Siirrä toiseen Shopify-kauppaan.
  4. Vahvista, että kaupan omistajan sähköpostiosoite on ajan tasalla ja klikkaa sitten Lähetä siirtolinkki.
  5. Kun saat siirron sähköpostiviestin, tee jokin seuraavista:
    • Jos olet toisen kaupan omistaja tai henkilöstön jäsen, jolla on Siirrä verkkotunnus toiseen Shopify-kauppaan -oikeus, klikkaa sähköpostiviestissä olevaa siirtolinkkiä ja kirjaudu sisään Shopify-kauppaan, johon haluat siirtää verkkotunnuksen.
    • Jos et ole toisen kaupan omistaja tai henkilöstön jäsen, jolla on Siirrä verkkotunnus toiseen Shopify-kauppaan -oikeus, edelleenlähetä viesti henkilölle, jolla on tarvittavat käyttöoikeudet kauppaan.

Jotta verkkotunnuksen siirto onnistuisi, kaupan omistajan tai henkilöstön jäsenen, jolla on asianmukaiset käyttöoikeudet, on kirjauduttava Shopify-kauppaan suoraan sähköpostiviestissä olevasta linkistä. Kun siirto on hyväksytty, verkkotunnuksen siirron loppuun suorittaminen voi kestää 24 tuntia.

Shopifyn hallinnoiman verkkotunnuksen siirtäminen toiseen verkkotunnuspalveluun

Jos haluat siirtää Shopifyn hallinnoiman verkkotunnuksen toiseen verkkotunnuspalveluun, sinun täytyy avata Shopify-verkkotunnuksen lukitus ja antaa verkkotunnuksen valtuutuskoodi uudelle verkkotunnuspalvelulle.

Ennen kuin siirrät verkkotunnuksen toiseen verkkotunnuspalveluun, tarkista seuraavat tiedot:

• Sinun on oltava kaupan omistaja, jotta voit aloittaa siirron.
  • Jos siirrät verkkotunnuksesi alustalle, joka ei käytä HTTPS-protokollaa, verkkotunnuksellesi vierailua yrittävien käyttäjien selaimessa näytetään seuraavien 90 päivän ajan virheviesti. Lisätietoja Shopifyn HTTP Strict Transport Security (HSTS) -käytännöstä ja suojausvirheiden ratkaisemisesta.
  • Jotta verkkotunnuksesi voidaan siirtää, sinun on odotettava 60 päivää seuraavien tehtävien suorittamisen jälkeen:
    • verkkotunnuksen ostaminen
    • verkkotunnuksen siirtäminen Shopifylle
    • muuttaa yhteystietojasi

Saat lisätietoja sivustolta Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN).

Tee näin:

1. Siirry Shopify Administa kohtaan Asetukset > Verkkotunnukset.
  2. Klikkaa Verkkotunnukset-osiossa sen verkkotunnuksen nimeä, jonka haluat siirtää.
  3. Klikkaa Verkkotunnuksen asetukset > Siirrä toiselle palveluntarjoajalle.
  4. Tarkista tiedot ja klikkaa Vahvista. Verkkotunnuksen valtuutuskoodi näytetään verkkotunnuksesi tietosivulla.
  5. Vahvista siirto antamalla verkkotunnuksen valtuutuskoodi uudelle verkkotunnuspalvelulle.

Jos et suorita verkkotunnuksen siirtoa loppuun 30 päivän kuluessa, verkkotunnus lukitaan uudelleen. Jos haluat suorittaa siirron 30 päivän jälkeen, sinun on peruutettava olemassa oleva siirto ja aloitettava siirtoprosessi uudelleen.

HTTP Strict Transport Security -suojaus (HSTS)

HTTP Strict Transport Security (HSTS) on verkkosuojausmekanismi, jonka avulla voidaan varmistaa, että selaimet voivat yhdistää verkkokauppaasi vain HTTPS-yhteyttä käyttämällä. Suojatun yhteyden käyttäminen estää tietyntyyppiset verkkohyökkäykset ja auttaa varmistamaan sekä omien että ja asiakkaittesi tietojen turvallisuuden. Niin kauan kuin verkkotunnus on yhdistetty Shopify-kauppaan, HSTS on aina aktivoituna verkkotunnuksellasi.

Jos poistat verkkotunnuksen tai lopetat Shopifyn käyttämisen kokonaan, Shopifyn HSTS-käytäntöä sovelletaan verkkotunnukseesi vielä 90 päivää. Jos siirrät verkkotunnuksen toiselle HTTPS-alustalle, sinun ei tarvitse tehdä muita toimenpiteitä.

Jos siirrät verkkotunnuksesi alustalle, joka ei käytä HTTPS-protokollaa, verkkotunnuksellesi vierailua yrittävien käyttäjien selaimessa näytetään seuraavien 90 päivän ajan virheviesti. Virheviestissä saatetaan ilmoittaa, että sivusto ei ole luotettava tai että varmenne ei ole kelvollinen. Tällaisessa tapauksessa voit tehdä jonkin seuraavista toimenpiteistä:

• odota, että 90 päivän jakso on ohi.
  • siirrä verkkotunnuksesi alustalle, joka tarjoaa uuden TLS-varmenteen.
  • osta TLS-varmenne varmenteen myöntäjältä.

Jos sinulla on kysyttävää HSTS:stä, ota yhteyttä Shopify-tukeen.