Kaupan deaktivoiminen

Jos olet kaupan omistaja, ja myymäläsi on kelvollinen, voit peruuttaa tilauksesi ja deaktivoida kauppasi kokonaan Shopify Administa.

Voit myös keskeyttää väliaikaisesti Shopifyn alustalla tapahtuvan myynnin deaktivoimatta kauppasi.

Jos haluat deaktivoida kauppasi, mutta et muista sähköpostiosoitettasi tai salasanaasi, voit palauttaa Shopifyn kirjautumistiedot.

Huomioitavaa ennen kaupan poistamista käytöstä

Ennen kuin poistat kaupan käytöstä, tarkastele muutamia seikkoja mahdollisten kaupan sulkemiseen liittyvien ongelmien ehkäisemiseksi.

Pohdi, mitä kaupan tietoja ja resursseja haluat säilyttää:

• Jos poistat verkkokauppasi käytöstä, et voi luoda uutta verkkokauppaa, joka käyttää samaa myshopify.com-verkkotunnusta. Voit luoda uuden kaupan, joka on brändätty samalla nimellä, mutta myshopify.com-verkkotunnus on yksilöllinen jokaiselle kaupalle. Voit esimerkiksi poistaa käytöstä kaupan, jonka nimi oli Very Good Things ja jonka URL-osoite oli very-good-things.myshopify.com. Jos päätät luoda uuden kaupan, voit edelleen antaa sen nimeksi Very Good Things, mutta et voi käyttää URL-osoitetta very-good-things.myshopify.com.
  • Tallenna kauppasi tiedot viemällä CSV-tiedostoja.
  • Jos olet ostanut teeman, harkitse teeman varmuuskopion lataamista. Teemat on lisensoitu vain kauppaan, jota varten alun perin ostit ne, mutta voit myös ottaa yhteyttä Shopify-tukeen, jotta lisenssi siirretään toiseen omistamaasi Shopify-kauppaan.

Pohdi, miten taloudelliset velvoitteesi ratkaistaan:

• Kaikki tilisi mahdolliset maksamattomat saldot (kuten tapahtumamaksut, lähetystarrojen veloitukset tai sovellustilaukset) veloitetaan peruutuksen aikana. Jos tililläsi ei ole maksamattomia maksuja, sinulle ei lähetetä loppulaskua. Lisätietoja laskutuksesta on kohdassa Laskusi Shopifyssa.
  • Tallenna laskut viemällä laskutushistoriasi. Jos käytät Shopify Payments -palvelua, harkitse tulomaksuhistoriasi ja tapahtumiesi viemistä kirjanpitoasi varten.
  • Kolmannen osapuolen sovelluksia, joilla on maksutietosi Shopifyn ulkopuolella, ei peruuteta, kun peruutat kauppasi. Peruuta näitä sovelluksia käyttävä palvelusi, jotta sinua ei laskuteta ulkoisesti sen jälkeen, kun olet deaktivoinut kauppasi.
  • Jos käytät Shopifyn rahoitustuotetta (kuten Shopify Balance, Shopify Capital tai Shopify Credit), kauppasi poistaminen käytöstä vaikuttaa kykyysi päästä kyseisiin tuotteisiin ja käyttää niitä.
  • Tarkista käyttöehdot ja varmista, että ymmärrät niiden sisällön, ennen kuin deaktivoit kauppasi, jotta pystyt ymmärtämään mahdolliset muut taloudelliset velvoitteet.
  • Kaupan deaktivoiminen peruuttaa Shopify-tilauksesi. Jos saat edelleen laskuja kauppasi käytöstä poistamisen jälkeen, se saattaa johtua kolmannen osapuolen laskutuksesta (esimerkiksi sovelluksen tai verkkotunnuksen laskutuksesta) tai takaisinperinnästä. Jos lasku on Shopify-lasku, sinulla saattaa olla toinen kauppa, joka aiheuttaa veloituksia. Lue lisää tuntemattomien veloitusten tutkimisesta.

Pohdi, millainen vaikutus sillä voi olla olemassa oleviin asiakkaisiin, joilla on jakelemattomia tilauksia:

• Jos myyt lahjakortteja, sinun on ehkä kuitattava käyttämättömät kortit. Voit viedä kauppasi lahjakorttien tiedot CSV-tiedostossa, joka sisältää jäljellä olevien korttien kuittaamista varten tarvittavat tiedot.
  • Jos myyt tuotteita, joilla on erilaisia ostovaihtoehtoja (kuten tilaukset tai ennakkotilaukset), sinun on ehkä hoidettava avoimet tilaukset loppuun. Lue lisää hyvitysten myöntämisestä.
  • Kortinhaltija voi myöntää takaisinperintöjä, vaikka kauppa olisi poistettu käytöstä. Kaupan poistaminen käytöstä tarkoittaa, että et voi lähettää Shopify-ylläpitäjän kautta lisätodisteita takaisinperinnän yhteydessä.

Pohdi, millainen vaikutus sillä voi olla mukautettuun verkkotunnukseen:

• Jos sinulla on mukautettu verkkotunnus, jonka olet ostanut Shopifyn kautta, voit siirtää sen kolmannen osapuolen verkkotunnuksen tarjoajalle.
  • Jos sinulla on räätälöity verkkotunnus, jonka olet ostanut kolmannen osapuolen kautta, voit poistaa sen kaupastasi Shopify Administa. Jos et poista verkkotunnustasi Shopify-kaupastasi ennen sen kytkemistä pois päältä, et ehkä voi käyttää sitä toisella verkkosivustolla.
  • Varmista, että poistat mukautetun verkkotunnuksen automaattisen uusimisen käytöstä rekisterinpitäjän sivustolla, jotta vältyt odottamattomilta veloituksilta.
  • Jos aiot deaktivoida kauppasi ja siirtää verkkotunnuksesi uudelle alustalle, huomioi, että Shopifyn HTTP Strict Transfer Security (HSTS) ‑tietoturvakäytäntö pysyy voimassa verkkotunnuksellasi 90 päivän ajan sen jälkeen, kun olet deaktivoinut kauppasi. Tämä käytäntö varmistaa sekä omaa liiketoimintaasi että asiakkaitasi koskevien tietojen turvallisuuden.

Jos siirrät verkkotunnuksen toiselle HTTPS-alustalle, sinun ei tarvitse tehdä muita toimenpiteitä.

Jos siirrät verkkotunnuksesi alustalle, joka ei käytä HTTPS-protokollaa, verkkotunnuksellesi vierailua yrittävien käyttäjien selaimessa näytetään seuraavien 90 päivän ajan virheviesti. Virheviestissä saatetaan ilmoittaa, että sivusto ei ole luotettava tai että varmenne ei ole kelvollinen. Odota, että 90 päivän jakso päättyy, tai harkitse verkkotunnuksesi siirtämistä alustalle, joka tukee HTTPS-protokollaa.

Tilauksen peruuttaminen ja Shopify-kauppasi kytkeminen pois päältä

Voit poistaa Shopify-kaupan käytöstä milloin tahansa. Kun olet poistanut kauppasi käytöstä, Shopify-tilauksesi peruutetaan etkä voi käyttää Shopify-ylläpitäjääsi. Jos haluat kirjautua takaisin sisään, sinun täytyy antaa kelvollinen maksutapa, jotta voit aktivoida kaupan uudelleen.

Jos käytät ilmaista kokeiluversiota etkä ole vielä valinnut sopimusta, sinun ei tarvitse tehdään mitään kytkeäksesi tilisi pois päältä.

Tee näin:

Saat sähköpostiviestin, jossa vahvistetaan, että kauppasi on deaktivoitu. Voit silti avata kaupan uudelleen tai tarkastella vanhoja laskujasi. Kauppasi tiedot on turvattu kahden vuoden ajan. Tämän ansiosta voit avata kaupan uudelleen ilman uutta rakennusprosessia , jos aktivoit kaupan uudelleen kahden vuoden kuluessa.

Voit myös avata kaupan uudelleen ja keskeyttää sopimuksesi.

Tietojen poistaminen

Kaupan tiedot pidetään tallessa kahden vuoden ajan siltä varalta, että päätät avata kaupan uudelleen. Voit kuitenkin pyytää kaupan asiakkaiden henkilötietojen poistamista ennen tämän ajanjakson päättymistä.

Lue lisää tietojen poistamisesta.

Kaupan uudelleenaktivointi

Jos päätät aktivoida kauppasi uudelleen, voit kirjautua uudelleen sisään ja valita uuden sopimuksen.

Tee näin:

1. Kirjaudu kauppaasi kaupan omistajana.
  2. Klikkaa Avaa uudelleen <shop-name>-myshopify.com.
  3. Tarkista käytettävissä olevat sopimukset ja valitse sitten sopimus sopimussivulta.
  4. Anna maksutietosi Tarkista ja tilaa -osassa.
  5. Aktivoi kauppasi uudelleen klikkaamalla Tilaa.